“De gehaaste en onrustige woningmarkt zorgt ervoor dat wij geen stap verder komen.”

maandag 4 april 2022 om 09:33

Een van de eerste aanmelders zijn Arjan en Anniek Aman. Woonachtig in Nijkerk samen met hun 3 kinderen. Ze zijn al meer dan een jaar actief op zoek naar hun volgende thuis, maar tot op heden zonder succes. In dit korte interview vertellen ze openhartig over hun probleem op de woningmarkt.

Toen we 8 jaar geleden samen op zoek gingen naar een huis, kwamen we al snel tot de conclusie dat we in Nijkerk wilden blijven wonen. Dat leidde ertoe dat we in Nijkerk ons huidige huis aan de Bernhardstraat hadden gekocht, waar we nu sinds ons trouwen in 2011 wonen. We hebben er altijd met veel plezier gewoond en nog steeds wonen we er met veel plezier. 

Tijden veranderen

Toen we in 2011 met ons tweeën in dit huis kwamen wonen, hadden we ruimte genoeg. Maar de afgelopen jaren werden onze 3 kinderen geboren. We kijken nu op ons gemak om ons heen naar een andere woning. Desondanks willen we niet overhaast moeten beslissen.

Wij zijn op zoek naar een huis die voldoet aan onder andere de volgende eisen:

  • In ieder geval 4 slaapkamers
  • “Instapklaar en netjes afgewerkt” is min of meer een must aangezien we verbouwen momenteel niet zien zitten met 3 kleine kinderen en hier niet de nodige tijd voor hebben
  • Prijscategorie tot 300.000 euro
  • In Nijkerk
  • Sterke voorkeur voor bijkeuken
  • Sterke voorkeur voor stenen berging/garage

Niemand houdt van gehaast

We zochten al lange tijd op de bekende woningsites, echter zonder succes. Toen hoorden we via via van het nieuwe HomeMatching. Een interessant idee: 'woningen voor mensen die vooruitdenken, die geen zin in stress hebben', dat past ons wel. Want binnen een paar dagen moeten beslissen, vinden wij van de zotte. We kopen toch geen broodjes!

Want dat is momenteel de hoofdreden dat we geen stap verder komen. Bij ons heeft het verhuizen geen dusdanige prioriteit dat we al onze tijd en energie hierin willen en kunnen steken. Met als gevolg dat we nog steeds zitten waar we zitten.

Door mee te doen aan HomeMatching kunnen we op een ontspannen manier woningen vroegtijdig vinden en verkennen of deze werkelijk bij ons passen. Als de condities juist zijn bij onze favoriet komt deze te koop en zijn we er als een van de eersten bij. En dat geldt ook voor mensen die ons huis liken. Da's toch een heerlijk idee; regeren is vooruitzien!

Doe mee met HomeMatching