“…We kregen snel likes en reacties!”

maandag 4 april 2022 om 09:36

‘Een huis kwam te koop. Nog voordat we een bezichtiging konden doen, was hij al verkocht. We vonden het erg frustrerend om elke keer achter het net te moeten vissen. In april zagen we het initiatief HomeMatching voorbij komen en dat wekte onze interesse!’

Vorige week ging ik op bezoek bij Rutger en Evi, wonend in hun prachtige huis in Dordrecht. Na bijna 5 jaar met veel plezier hier te hebben gewoond, werd het tijd voor de volgende stap. Met het oog op de toekomst gingen Rutger en Evi op zoek naar een woning met meer ruimte.

“…We kregen heel snel likes en reacties!”

Toen de zoektocht werd gestart kwamen Rutger en Evi al heel snel in aanraking met de grillige en overspannen woningmarkt. “Een huis kwam te koop en nog voordat we een bezichtiging konden doen, was hij al verkocht!” vertelt Evi. Nadat ze meerdere malen achter het net hadden gevist, zagen ze in april het initiatief HomeMatching voorbij komen en besloten ze om zich aan te melden.

Rutger en Evi startte hun avontuur op HomeMatching door hun woning zichtbaar te maken en een zoekprofiel aan te maken. “Nadat we ons huis hadden aangemeld met de status ‘bij juiste condities’, kregen we heel snel likes en reacties. Dat vonden we erg leuk!”

Enkele weken daarna vonden ook Rutger en Evi hun volgende droomhuis. “We waren echt super blij dat we eindelijk ons ideale huis hadden gevonden!” Op het moment dat ze hun nieuwe huis hadden gevonden, kwam hun eigen huis ook te koop.

Rutger en Evi besloten om hun lokale makelaar te betrekken bij het proces. “We vonden het fijn om bij de verkoop van ons huis de makelaar te kunnen betrekken. De makelaar zorgde voor een goede taxatie, had contact met kopers tijdens de onderhandelingen en zorgde ervoor dat alles juridisch goed werd afgewikkeld. Met het officiële gedeelte hoefden wij ons dus niet echt bezig te houden. Wij konden ons focussen op het leuke gedeelte: het verkopen van ons thuisje!”.


“Wij vonden het erg leuk en fijn om 'ons thuisje' zelf te verkopen, met begeleiding van onze makelaar.”


Een enthousiaste Evi vertelt: “Wij kennen elk stukje van ons huis, weten wat er wanneer vernieuwd is en kennen alle leuke weetjes wat je niet direct op het eerste oog ziet. Daarbij konden we alles vertellen over onze ervaring met de directe omgeving en de buurt. Wij vonden het erg leuk en fijn om ons eigen huis te verkopen, met begeleiding van onze makelaar. Er komt namelijk een stuk emotie bij kijken. Je moet afstand gaan doen van ‘je thuisje’ en ons hielp het om het een plek te geven door het zelf te verkopen en begeleiding te krijgen van de makelaar.”

Over een aantal weken zullen Rutger en Evi de sleutel van hun leuke huis overdragen en heffen ze met kerst het glas in hun nieuwe huis. Als HomeMatching toosten we ook op jullie geluk en geweldige jaren in het nieuwe huis 🥂!