“Hoe Marleen interesse peilde in haar woning en hem daarna verkocht aan een jong stel via HomeMatching”

dinsdag 20 juni 2023 om 10:07

Marleen woonde samen met haar twee zoons in een prachtig appartement in Groningen. Haar zoons gingen elders studeren en daarom brak er voor haar een nieuwe fase aan. Ze heeft haar huis onlangs succesvol verkocht via HomeMatching en in gesprek met Herman van Losenoord (initiatiefnemer van HomeMatching) deelt ze hoe ze dit heeft ervaren 🎉.

Ruim 10 jaar woonde Marleen met veel plezier in haar woning nabij Het Hoornse meer in Groningen. Toch besloot ze begin dit jaar besloot ze de volgende stap te gaan zetten. “Mijn twee zoons waren inmiddels het huis uit en gaan studeren in Utrecht. De afstand tussen ons voelde te groot. Ik wilde graag wat dichter bij mijn kinderen gaan wonen”, vertelt Marleen. Ze besloot op zoek te gaan naar een leuk appartement in de mooie omgeving van Zwolle.

Interesse peilen 📈

Terwijl ze haar zoektocht op HomeMatching startte, besloot ze ook haar eigen woning “bij de juiste condities” aan te melden op HomeMatching. Marleen: “Ik wist dat ik binnen niet al te lange tijd zou gaan verhuizen en wilde alvast een beetje een idee krijgen hoe mijn huis in de markt lag”. Ze meldde haar woning aan met de status ‘bij juiste condities’. Hij zou namelijk beschikbaar komen, zodra ze een volgende woning zou vinden.

"De markt was aan het veranderen, de prijzen stagneerden en we gingen richting een kopersmarkt"

“Nadat ik me had aangemeld, kwamen al snel de eerste likes op mijn woning”, vertelt ze. De eerste contacten werden gelegd en al snel werd duidelijk dat er genoeg belangstelling was voor mijn huis. Ze werd aan het denken gezet en overwoog haar aanvankelijke planning om te gooien en eerst haar eigen huis te gaan verkopen.“De markt was aan het veranderen, de prijzen stagneerden en we gingen richting een kopersmarkt”. Waarschijnlijk was het nu verstandiger om eerst te gaan verkopen, zo redeneerde Marleen.

Status gewijzigd! 🏡

Ze hakte uiteindelijk de knoop door en besloot haar woning te gaan verkopen. Ze wijzigde haar status naar ‘Te koop’ en plaatste de exacte vraagprijs op de site. De mensen die haar woning hadden geliket kregen daarmee een notificatie dat de woning in de verkoop was gekomen en kenden nu de vraagprijs. Daarna ging het heel snel. “Een jong stel kwam bij mij op bezoek, samen met hun vader. Ze waren op zoek naar hun eerste koophuis”. De woning van Marleen was precies de parel die ze zochten. De woning, de ligging, alles klopte. Er werd een mooie deal gemaakt en de kurk van de champagnefles kon open 🥂! 

Het zoeken van een huis was nu makkelijker geworden. “Toen ik wist wat mijn huis zou opleveren, had ik ook precies in kaart wat mijn financiële mogelijkheden waren, ik kon nu gericht op zoek en ik was een betrouwbare bieder geworden” Na twee maanden vond ik een prachtige woning en ik ben echt super blij dat dit hele verhuizingsproces toch veel makkelijker (en goedkoper) bleek dan ik aanvankelijk dacht.

Heb je nog tips? 💡

Terugkijkend, heb je nog tips of aanbevelingen die je aan anderen zou willen meegeven?
“Ik heb ervoor gekozen om mijn woning zelf te verkopen, dus geheel zonder makelaar. Dat ging heel 'smoothy'. HomeMatching leverde de koper(s) en via de notaris werd alles keurig geregeld. Het is allemaal perfect verlopen en daar ben ik best wel een beetje trots op.  Toch zou ik – om de stress wat te verlagen- een volgende keer wel een expert inschakelen bij het bepalen van een realistische woningwaarde en de begeleiding tijdens het onderhandelingsproces. Ook was het voor mij erg belangrijk dat ik met mijn kopers heb kunnen afspreken dat ik een half jaar de tijd kreeg om een nieuwe woning te zoeken. Met de afspraak dat we de overdracht zo nodig konden vervroegen. De notaris heeft dit allemaal netjes in het voorlopig koopcontract opgenomen. Ik wil HomeMatching bedanken voor dit mooie initiatief die kopers en verkopers hiermee nieuwe mogelijkheden aanreikt. Graag wil ik afsluiten met de boodschap ‘Verruim je blik en ga buiten de lijntjes, want naast Funda zijn er meerdere wegen om een huis - onder jouw voorwaarden- te (ver)kopen’.

Speel jij ook met verhuisgedachtes en ben je benieuwd hoe je woning in de markt ligt? Meld je dan gratis aan op HomeMatching. Ontdek toekomstig aanbod en ook wie er op zoek zijn naar jouw eigen huis. Wie weet word jij de ster in ons volgende verhaal 🥳!