“Het verhaal van Arne-Jan en Lorena & Wilfred en Laura”

maandag 4 april 2022 om 09:35

Ik ging op bezoek bij Lorena, Wilfred en Laura. Zij waren één van de eerste gebruikers van HomeMatching en wilden hun bijzondere verhaal met mij delen.

Allereerst ging ik op bezoek bij Lorena. Lorena woont nu samen met haar ouders in een prachtige woning in Rijssen. Lorena: “Ik woon hier prachtig, maar nu zijn mijn vriend en ik toe aan een eigen plekje. Toen we ruim een jaar geleden besloten om actief op zoek te gaan, schreven we ons in bij zo veel mogelijk makelaars. Je wilt toch als eerste een kans maken zodra een woning te koop komt.” In de maanden daarna deden Lorena en Arne-Jan diverse bezichtigingen, tegelijk met vele anderen. Helaas visten zij elke keer achter het net. “We baalden er ontzettend van dat er geen tijd was om na te denken of een tweede bezichtiging te doen. Je moest direct beslissen en het was vaak kansloos.” 
 
In die periode hoorden Wilfred en Laura, dat 200 meter van hun eigen woning, binnenkort een leuke vrijstaande woning te koop zou komen. Op dat moment hadden ze nog geen plannen om te gaan verhuizen. Ze hadden namelijk in 2016 hun woning tot in de puntjes opgeknapt. Ze waren erg dankbaar met wat ze hadden. “Als we ons huis binnenstappen, voelt het als echt thuiskomen. We wonen hier nog steeds met heel veel plezier” aldus Wilfred en Laura. En toch, toen Wilfred en Laura hoorden dat 200 meter verderop die leuke vrijstaande woning beschikbaar kwam, begon er iets te kriebelen.

“Vanaf dat moment ging het eigenlijk heel snel..."

“Vanaf dat moment ging het eigenlijk heel snel. We hoorden van HomeMatching en besloten om onze woning ook aan te melden.” vertellen Wilfred en Laura. Intussen waren Arne-Jan en Lorena nog steeds op zoek. “Ik zag toen ineens de woning van Wilfred en Laura voorbij komen op HomeMatching en besloot een berichtje te sturen" vertelt Lorena.
 
Toen Wilfred en Laura het berichtje van Arne-Jan en Lorena kregen, besloten ze om hen uit te nodigen en hen de eerste kans te gunnen. Laura: “We wilden gewoon niet meedoen met die huidige gekte. Wij hebben het zelf ook niet als prettig ervaren om overhaast te moeten beslissen, dus willen we dat iemand anders ook niet aandoen” Lorena vertelt me het volgende: “Het was echt super lief van Wilfred en Laura. We zijn in alle rust twee keer langs geweest en hebben toen met een heel goed gevoel een beslissing kunnen nemen. En als we het toch niet hadden gewild, zouden ze daarna pas iemand anders uitnodigen. Dat is toch fantastisch?!” 

Nadat Arne-Jan en Lorena, Wilfred en Laura met elkaar tot een overeenkomst waren gekomen, hebben ze een officiële koopovereenkomst laten opmaken door de makelaar en is alles juridisch goed afgewerkt. “Het is ons super goed bevallen. Het contact verliep over en weer heel erg goed. We zouden het zo weer doen” aldus Arne-Jan en Lorena, Wilfred en Laura.
 
2 september krijgen Arne-Jan en Lorena de sleutel. Ze zijn intussen al druk bezig met de voorbereidingen. Ze hebben enthousiaste plannen om er iets fantastisch van te maken. Wilfred, met veel ‘kluservaring’ in de bouw, kijkt ook uit naar zijn nieuwe klusproject. Hij hoopt samen met Laura ook het nieuwe huis te kunnen verbouwen tot een mooi en warm thuis. 

Herman van Losenoord
Initiatiefnemer HomeMatching.nl