"Hoe het begon"

dinsdag 9 oktober 2018 om 16:16

We zijn dit avontuur gestart omdat initiatiefnemer Herman van Losenoord zelf tegen de problemen van de overspannen woningmarkt aanliep.

In dit artikel vertelt hij hoe het allemaal begon.


Herman: " Op 24 december 2012, het dieptepunt van de crisis, kocht ik samen met mijn vrouw een mooie jaren 30 woning in Nijkerk. Ons eerste koophuis! Er moest veel aan gebeuren, maar als startend gezin hadden we de drive om van dit oude huis ons nieuwe thuis te maken. Met hulp van vrienden en familie zijn we er in geslaagd om het helemaal naar ons zin op te knappen!

Terwijl we samen met onze zoon met veel plezier in ons nieuwe huis woonden, kregen we er een dochter bij. Ons huis telt 3 slaapkamers en deze waren nu bezet. Met het oog op de toekomst, zou een extra slaapkamer op de zolder fijn zijn. Daarbij misten we ook een schuur voor al onze spullen. Kort samengevat: de kassa zou toch op termijn een keer open moeten .

Inmiddels was het 3 jaar later en de markt was flink aangetrokken. We kregen regelmatig briefjes van makelaars door de brievenbus met de uitnodiging: “Weten wat je woning waard is? Vraag nu gratis een taxatie aan!” Gezien het feit dat we ons huis leuk hadden opgeknapt, werden we geprikkeld om een taxatie te laten doen. Daaruit bleek dat onze woning in 3 jaar tijd, 100.000 euro in waarde was gestegen!

Dat zette ons aan het denken. We zaten met een situatie waarin we op termijn wilden gaan investeren. Maar wat als we nu een goedkopere woning met voldoende slaapkamers en een schuur konden vinden? Dat zou ons flink in kosten besparen! Doordat vrienden en familie in Veenendaal wonen en daar de huizenprijzen wat gunstiger liggen dan in Nijkerk, gingen we daar maar eens kijken. We hadden geen haast, maar stonden best open om te gaan als we een leuk huis zouden tegen komen. Dat was het moment dat we voor het eerst tegen de overspannen woningmarkt aanliepen. Een huis komt te koop en 10 mensen staan in de rij. Uiteindelijk heeft er maar 1 geluk en blijven er 9 achter. Waaronder wij. Maar wij hebben ook een huis, samen met vele anderen die nu achter het net vissen."

Het idee werd geboren. Tijd voor verandering. Tijd voor een woningmarkt voor mensen zonder haast. Voor mensen die vooruitdenken en stress willen voorkomen. Tijd voor HomeMatching! Want daar zetten we onze woning nòg niet te koop. We maken hem slechts zichtbaar. We geven daarmee aan dat we op het juiste moment, tegen de juiste condities, wèl bereid zijn om de stap te nemen. Zo creëren we extra kansen voor elkaar! Doe jij ook mee?

Ik doe mee!