Hoe hypotheekadviseur Gera blijft groeien in een veranderende markt

maandag 23 januari 2023 om 19:38

Sinds een paar maanden is hypotheekadviseur Gera, werkzaam bij De Nieuwe Hypotheken in Rotterdam, actief als hypotheekadviseur op HomeMatching. Ze komt via het platform in contact met mensen die (op termijn) willen verhuizen. Hoe ervaart Gera de samenwerking? Van het allereerste contact tot een deal, wat is haar strategie? Ik, Herman van Losenoord, wilde het weten.

Hoi Gera, kun je iets over jezelf vertellen?

Hi Herman! Jazeker, ik ben Gera Pieterman. Getrouwd en moeder van twee kinderen. Na 22 jaar bij ING te hebben gewerkt, kwam er een reorganisatie op mijn pad. Een goed moment om na te denken wat ik de komende jaren wilde gaan doen.

Wat werd je expertise?
Ik besloot de stap te zetten om als budgetcoach en hypotheekadviseur aan de slag te gaan. Als budgetcoach help ik mensen om inzicht en overzicht te krijgen in hun financiën. Op die manier kijk ik samen met de klant hoe we hun financiële situatie gezonder kunnen maken. De afgelopen drie jaar ben ik meer gefocust geweest op hypotheken. Mijn ervaring als budgetcoach is in de samenwerking met HomeMatching een hele prettige combi.


Welke kanalen benut je om in contact te komen met nieuwe klanten?
Nieuwe opdrachten komen deels uit mijn eigen netwerk, deels uit het netwerk van collega’s en we krijgen nieuwe klanten via HomeMatching.

Je komt als hypotheekadviseur via HomeMatching in contact met mensen die (op termijn) willen verhuizen. Hoe ervaar je dit?
Heel prettig! Ik ben nu ruim twee maanden actief als hypotheekadviseur op HomeMatching. Ik die periode heb ik nu 18 leads ontvangen. Een gedeelte hiervan is nog niet in de fase dat ik concreet voor ze aan de slag kan, maar wat nog niet is, kan nog komen. Met zes mensen heb ik positieve gesprekken bij mij op kantoor gehad.

Wat geeft jou energie in de samenwerking met HomeMatching?
Ik vind het fijn te merken dat mensen na een eerste telefonische kennismaking, bereid zijn een gesprek bij mij op kantoor aan te gaan. Gewoon lekker face-to-face, want dan maak je die verbinding. Mensen willen (op termijn) verhuizen en zijn serieus. In de ruim twee maanden dat ik met HomeMatching samenwerk heb ik nu twee concrete deals gesloten en er zitten nieuwe opdrachten aan te komen. Vorige week heb ik ook weer twee heel positieve gesprekken gehad waarvan één klant afgelopen vrijdag een mondelinge toezegging tot opdracht heeft gegeven. Daar krijg ik energie van, echt super leuk!


Van het allereerste contact tot een deal, wat is jouw strategie?
Zodra iemand in mijn werkgebied zich heeft aangemeld op HomeMatching en tijdens de aanmelding interesse toont in mijn dienstverlening, ontvang ik van HomeMatching een e-mail met leadspecificaties en de interesse in dienstverlening van de klant. Vervolgens probeer ik altijd eerst telefonisch in contact te komen.

Hoe krijg je het eerste telefoongesprek op gang?
Wanneer ik mensen telefonisch spreek, vind ik het belangrijk om middels open vragen interesse te tonen in de situatie en het primaire doel van de klant. Ik merk dat het stellen van open vragen erg waardevol is om het gesprek op gang te krijgen. Als ik door wat voor reden dan ook iemand telefonisch niet kan bereiken, stuur ik daarna altijd even een what’s appje. Ik merk dat in mijn gebied veel jonge mensen zich aanmelden op HomeMatching. Appen werkt toch wat prettiger dan e-mailen. Je ziet even een profielfoto van elkaar, het is wat laagdrempeliger en persoonlijker.

Nadat je het eerste contact hebt gehad met de klant, hoe pak je het daarna verder op?
Als een fysieke afspraak nog wat te vroeg is, zorg ik dat ik op een later moment weer het contact zoek. De mensen waar ik afgelopen vrijdag een fysieke afspraak mee had, waren mensen die HomeMatching in december aan mij heeft gematcht. Destijds was een fysieke afspraak voor hen nog wat te vroeg. Vorige week heb ik weer even een belletje gedaan en nu was een fysieke afspraak wel het juiste moment. We hebben een leuke kennismaking en een heel positief gesprek op kantoor gehad.

Hoeveel tijd zit er tussen het eerste contact en een deal?
Omdat mensen in een oriëntatiefase zitten, kan het dus soms even duren voordat een deal helemaal rond is. Ik ben van mening dat ik het uiteindelijke succes van de leads van HomeMatching pas na minimaal een jaar eerlijk kan beoordelen. Het hangt sterk af van mijn opvolgstrategie. Te weinig aandacht heeft direct effect op het eindresultaat. Mensen starten bij HomeMatching in de oriëntatiefase dus de snelheid van het afronden van een deal hangt af van het moment wanneer een woning is gevonden. Hier moet je als adviseur op anticiperen. Al met al ben ik erg tevreden over de de resultaten tot dusver en kijk ik uit naar een succesvolle voortzetting van de samenwerking met HomeMatching!


Meer weten over ons partnerprogramma?
Bent u makelaar of hypotheekadviseur en geïnteresseerd in wat HomeMatching voor uw organisatie kan betekenen? Laten we kennismaken ! We laten u graag zien wat we concreet voor u kunnen betekenen. Stuur een mailtje naar thom@homematching.nl, of bel (0)6 398 461 18 of (0)33 303 94 33.