Hoe makelaar Anthony Snijers in contact komt met nieuwe klanten.

donderdag 12 januari 2023 om 20:48

In gesprek met Anthony Snijers van Snij Makelaardij in Amsterdam. Anthony is actief als makelaar op HomeMatching. Via HomeMatching komt Anthony in contact met mensen die (op termijn) willen verhuizen. Hoe ervaart Anthony de samenwerking met HomeMatching in de praktijk? Wat is zijn geheim en wat is zijn opvolgstrategie? Ik, Herman van Losenoord, initiatiefnemer van HomeMatching, wilde het weten en nam contact met hem op.

Hi Anthony! Kun je iets over jezelf vertellen?
Hoi Herman, jazeker. Ik ben mijn carrière gestart in de horeca. Daarvoor heb ik de Hotelschool gedaan. Vervolgens ben ik uiteindelijk als financieel planner aan de slag te gaan. In de periode dat ik veel hypotheken deed, ging ik steeds vaker mensen helpen bij de aankoop. Dat stukje begeleiden bij het gehele proces vond ik steeds leuker. Uiteindelijk ben ik een full-service makelaarskantoor gestart, met de wortels in Amsterdam. Ons werkgebied bevindt zich in een straal van 30 kilometer rondom Amsterdam.

Hoe pak je het aan als makelaar?
Ik werk met vaste tarieven en vaste pakketten. We zijn geen groot kantoor, dus ik heb niet veel overheadkosten, waardoor ik de prijzen scherp kan houden. Wel zo prettig voor de klant. Mijn klanten komen vaak van mond-tot-mond en ik vul dat aan met leads via HomeMatching. In het verleden werkte ik ook samen met twee andere partijen waar ik leads inkocht. Maar de manier van leads genereren van die partijen werkte voor mij niet. Lage kwaliteit, onjuiste gegevens, weinig kans op resultaat. Die samenwerkingen heb ik daarom afgeschaald.

Hoe ervaar je leads via HomeMatching?
Ik ben nu 3 maanden actief aan de slag. Ik heb 21 leads ontvangen in die periode. Hiervan heb ik nu 3 concrete opdrachten gesloten de 4e zit eraan te komen.

In het begin had ik te weinig focus op een goede opvolgstrategie. Ik zag HomeMatching meer als ‘één van de’, omdat ik toen nog met meerdere partijen samenwerkte. Ik had me nog te weinig verdiept in hoe leads tot stand komen, wat het primaire doel van mensen is en hoe ik het eerste contact met een lead via HomeMatching het beste kan oppakken. Het hadden meer opdrachten kunnen zijn, als ik in het begin meer aandacht en voorbereiding had gehad. Eerlijk is eerlijk.

Op een gegeven moment ben ik met Thom Ebbers van HomeMatching in gesprek gegaan. Hij heeft me heel veel waardevolle inzichten gegeven over hoe leads tot stand komen, wat iemands primaire behoefte is en we hebben samen een goede opvolgstrategie opgezet. Dit heeft me enorm geholpen om leads op de juiste manier op te volgen. Ik merk dat wanneer ik me nu concentreer op de juiste opvolging, ik echt goede resultaten haal. Ik heb een goed eerste contact en merk dat dit relatief laagdrempelig gaat.

Zo sprak ik gisteren ook iemand via HomeMatching waar ik een leuk eerste contact mee had. Vandaag moet ik daar een voorstel voor uitbrengen voor zowel aankoopbegeleiding als de aankomende verkoop van hun huidige woning. Ik merk dat wanneer ik bij het aankoopproces betrokken ben, mensen me over het algemeen dan ook bij de verkoop betrekken.

Ik vind het erg leuk om die persoonlijke relatie te bouwen met de klant. Ik loop daarvoor de sloffen uit m’n lijf. Ik wil een zo goed resultaat behalen. Mijn manier van werken is een visitekaartje voor wel of geen volgende zaak, zo zie ik dat. Mijn ervaring is dat mensen een combinatie van dienstverlening erg fijn, ook als het wat breder ligt.


Hoe leg je het eerste contact met iemand die interesse toont in je dienstverlening?

Ik probeer altijd eerst even te bellen, dat werkt voor mij het prettigst. Soms krijg ik mensen niet te pakken en daarom zet nu ook What’s app in. Mensen die niet oppakken, stuur ik even een appje. Het is een leuke laagdrempelige manier om toch met elkaar in contact te komen.

Via HomeMatching kom je als adviseur in contact met mensen die doorgaans aan de start van het aan- en verkoop proces staan. Dit kun je als kracht, maar ook als zwakte zien. Hoe ervaar jij dat?
Dat is ook zo. De laatste opdracht die ik via HomeMatching heb gekregen, had ik in oktober voor het eerst gesproken. In maart wordt de opdracht afgerond. Een doorlooptijd van 5-6 maanden. Ik vind het juist fijn om vroeg in het traject te zitten. Als je maar genoeg lijntjes uitzet, vallen de opdrachten vanzelf. Dat blijkt in de praktijk ook te gebeuren. Het leuke bij jullie is dat jullie een exclusieve lead matchen. Door als enige adviseur het eerste contact te kunnen leggen, krijg je de kans om je expertise echt waar te maken bij de klant.

Ik heb via HomeMatching vaak contact met mensen die ‘op termijn’ de stap gaan maken. Aan de andere kant merk ik dat ik ook die ‘op termijn-zaken’ kan versnellen of activeren door actief met deze mensen op te trekken. Ik stuur altijd na het eerste telefonische contact een e-mail naar de mensen die ik heb gesproken met iets in de trant van ‘Wat leuk dat we elkaar hebben gesproken. Bedankt voor het delen van je woonwensen. Voor mij is het helder en ik ga een oogje voor je in het zeil houden. Hierbij mijn contactgegevens. Ik kom bij je terug. Mocht je zelf iets tegenkomen of vragen hebben, stuur gerust een berichtje.’ Als er vervolgens iets (binnenkort) op de markt komt wat voor een groot gedeelte aansluit bij de woonwensen van de klant, stuur ik deze woningen direct naar die mensen door. Op die manier houd ik proactief het contact warm en ben actief betrokken bij het proces. Mensen die op HomeMatching starten spelen met een verhuiswens. Als iemand geen haast heeft maar wel een woonwens heeft, kan het verhuisproces ineens heel snel gaan als die ene woning voorbij komt.

Heb je nog aanbevelingen of bepaalde zaken die HomeMatching beter kunnen doen, zodat we je nog blijer kunnen maken?
Ik heb niet direct zaken wat mij nu te binnen schieten. Ik vind het prettig dat jullie actief meedenken om het tot een wederzijds succes te maken. Heel veel van het succes ligt ook aan ons als verkopers en makelaars. Wij moeten het gewoon goed oppakken. Vaak is het toch druk – druk – druk. Hollen of stilstaan. Maar het opvolgen van leads vraagt focus en een goede aanpak, dat bepaald grotendeels het succes.

Bent u makelaar of hypotheekadviseur en geïnteresseerd in wat HomeMatching voor uw organisatie kan betekenen? Laten we kennismaken! We laten u graag zien wat we concreet voor u kunnen betekenen. Stuur een mailtje naar thom@homematching.nl, of bel (0)6 398 461 18 of (0)33 303 94 33.