Hoe makelaar Saskia Dannarag haar bedrijf laat groeien met HomeMatching.

woensdag 13 april 2022 om 10:25

Als makelaar en hypotheekadviseur kom je via HomeMatching in contact met mensen die (op termijn) willen verhuizen. Klinkt leuk, maar hoe ervaart een adviseur de samenwerking met HomeMatching in de praktijk? Wat voor contactmomenten krijg je en hoe volg je leads op de juiste manier op? Hoe start je een allereerste gesprek? Zijn er verbeterpunten die HomeMatching kan doorvoeren? Herman van Losenoord, initiatiefnemer van HomeMatching, wilde het weten en nam contact op met Saskia Dannarag, makelaar bij ESSTEET vastgoed.

Hi Saskia! Kun je iets over jezelf vertellen?

Yes, aangenaam! Ik ben Saskia Dannarag, woonachtig in Amsterdam. Mijn levensloop in een notendop: Ik ben opgegroeid in Amsterdam Oud-West en Nieuw-West. Vervolgens ben ik als tiener naar Purmerend verhuisd. Daar heb ik tot mijn 30ste gewoond. Nadat mijn man en ik een zoon kregen, besloten we zelf een woning te bouwen in Almere Noorderplassen. Na een tijdje hebben we de woning in Almere verkocht en wonen we nu weer met veel plezier in Amsterdam. Onze zoon studeert voor meubelmaker en wil afstuderen als bootbouwer. In mijn vrije tijd werk ik graag als techniektrainer bij een internationale voetbalorganisatie. Daar werk ik samen met jonge ambitieuze topsporters.

Wat is je expertise?
In het dagelijks leven geniet ik van mijn werk als makelaar in Amsterdam en omstreken. Ik word er blij van om mijn klanten van A-Z te helpen bij het aankoop- en verkoopproces. Ik heb een groot netwerk van specialisten om mij heen. Zo komt het voor dat ik mijn klanten ook help om een goede aannemer, klusbedrijf, hypotheekadviseur, geschikte taxateur of notaris te vinden. Daarnaast werk ik al meer dan 20 jaar als binnenhuisarchitect voor zowel bedrijven als particulieren, waarbij ik kleine tot zeer grote complexe make-overs heb gerealiseerd. Met mijn skills als binnenhuisarchitect kan ik als makelaar de potentie en extra mogelijkheden van een woning goed in kaart brengen.

"Ik zag hoe jullie mij als makelaar met mensen in contact kunnen brengen die hulp nodig hebben..."


Wanneer ben je gestart met HomeMatching en wat waren je verwachtingen?
Ik ben 15 december 2021 aangehaakt bij HomeMatching, met als doel om mijn netwerk binnen de makelaardij te laten groeien. Ik vond het initiatief erg leuk, maar tegelijkertijd zag ik ook de toegevoegde waarde van de propositie voor mijn business. Ik zag hoe jullie mij met mensen in contact kunnen brengen die hulp nodig hebben bij de aankoop en verkoop van een woning.


Je bent nu bijna 4 maanden actief, wat is je eerste indruk?

Wat ik heel sterk vind, is dat jullie een lead aan slechts één adviseur koppelen. Zodra er een lead binnenkomt is mijn insteek om deze binnen een aantal uur op te volgen. Als dit door drukte niet lukt, dan weet ik dat ik altijd de enige ben die is gekoppeld aan deze persoon. Dat is heel prettig! Wat ik ook fijn vind is dat wanneer ik als makelaar contact opneem, ze ook een belletje van mij verwachten!


"Eerlijk is eerlijk, petje af daarvoor."


Het komt namelijk zelden voor dat wanneer ik als makelaar contact opneem, mensen zeggen ‘het was een vergissing, nee ik heb geen interesse, ik had iets anders in gedachten', of iets in die trant. Met andere partijen is mijn ervaring vaak heel anders. Eerlijk is eerlijk, petje af daarvoor.Wat zijn de concrete resultaten tot dusver?

Ik heb tot op heden 22 leads van HomeMatching ontvangen. Daar heb ik met 21 van hen een fijn telefoongesprek gehad en met een groot deel daarvan heb ik ook fysiek rond de tafel gezeten. Op dit moment ben ik voor 11 mensen met concrete werkzaamheden bezig, waarvan 4 recent een opdracht tot dienstverlening hebben getekend. Voor mij is HomeMatching dus nu al een groot succes!

Wat is jouw geheim?
Mijn persoonlijkheid kenmerkt zich in rust, zelfvertrouwen, levenservaring, begrip, empathie, hulpvaardigheid, oprechtheid en vastberadenheid. Ik wil iemand dus écht helpen! Vooral iemand in nood. Iemand die al geruime tijd een huis probeert te kopen, maar tegen allemaal problemen aanloopt waardoor het maar niet lukt. Zo iemand wil ik graag helpen en dat voelt de persoon in kwestie. Mensen willen graag mijn hulp aanvaarden en zijn bereid te betalen voor mijn adviezen en begeleiding. Ik help ze als makelaar echt verder.

Neem bijvoorbeeld de vier mensen die een opdracht tot dienstverlening hebben getekend. Twee daarvan zaten in een heel benarde positie. Tegen hen heb ik op een bepaald moment gezegd: "Voor jullie moeten we binnen drie weken een huis vinden. Dit moet gewoon". En warempel, binnen drie weken hadden we een geaccepteerd bod! Als makelaar zet ik dus echt met volle focus mijn schouders eronder, samen met mijn klant.


"Ik wil er echt voor ze zijn..."


Als ik een lead binnenkrijg, is mijn intentie om deze meteen op te volgen. Mensen hebben dan namelijk nog vers in hun geheugen wat ze hebben ingevuld. En soms lukt het me niet om ze binnen een dag op te volgen, maar ook als er een paar dagen overheen zijn gegaan reageren de mensen positief. Het lukt mij om met mensen aan tafel te komen.


Op welke manier pak jij het eerste contact op?

Na het ontvangen van de lead, bel ik de persoon. Ik geef aan wie ik ben en vertel dat ik via HomeMatching een signaal heb gekregen dat hij/zij verhuisplannen heeft. Ik herhaal vervolgens in een notendop de antwoorden die ze hebben gegeven op vragen die HomeMatching heeft gesteld. Punt. Dat is het. Meer zeg ik niet. Mensen zeggen dan vervolgens: 'dat klopt.' Hierna komt het gesprek op gang. Het is te simpel voor woorden, maar zo gaat het gewoon. Soms gebeurd het wel eens dat ik moet doorvragen, maar als ik doorvraag heb ik alsnog een goed gesprek. Het gebeurd zelden dat ik niet aan tafel kom.

Nu moet ik zeggen dat ik ook geen makelaar ben die achterover leunt en het werk op zich af laat komen. Ik zet mijn commerciële vaardigheden, kennis en ervaring in voor zowel een verkoper (ik ga voor de hoogste prijs), als een aankoopklant (ik ga voor de laagste prijs). Ik wil ze van het begin tot het eind helpen. Ik wil er echt voor ze zijn!

Zou jij HomeMatching aanraden?
Het is niet moeilijk om de rekensom te maken. Ja, ik zou HomeMatching zeker aanraden. Dat heb ik namelijk ook al gedaan. Mijn collega Maurits van Leeuwen heeft zich recent aangemeld.

Tot slot. Heb je nog waardevolle tips, waarmee we voor jou de kwaliteit van leads nog beter kunnen maken?
Ik heb soms gesprekken met mensen die een woning zoeken in Amsterdam, maar slechts €225.000 te besteden hebben. Dat is gewoon een no-go in Amsterdam. Wil je een leuk appartement in Amsterdam kopen, heb je toch wel minimaal €400.000 nodig. Het zou dus mooi zijn als ik op HomeMatching kan instellen dat aankoopleads een minimale bestedingsruimte van €400.000 moeten hebben in Amsterdam. Gelukkig ben ik er ook in geslaagd om Amsterdammers met een kleiner budget te helpen. Zo hebben diverse klanten uit Amsterdam een mooie woning kunnen kopen in steden als Purmerend, Almere, Lelystad en Zaandam. Dus ik ben niet voor één gat te vangen 😊!

Meer weten over ons partnerprogramma?

Stuur een mailtje naar thom@homematching.nl of kijk op onze partnerpagina