Welke rol heeft HomeMatching in de huidige woningmarkt?

donderdag 2 maart 2023 om 13:30

De woningmarkt in Nederland was in de afgelopen jaren extreem te noemen. Huizenprijzen bleven stijgen tot recordhoogtes. Deze extreme stijging is in de afgelopen tijd wat gestabiliseerd. Desondanks is er nog steeds sprake van een groot tekort aan koopwoningen. Huizenprijzen zijn weliswaar wat gedaald, maar blijven in veel gevallen enorm hoog. Dit maakt het voor veel mensen erg lastig om een geschikte woning te kunnen vinden.

Transparantie
HomeMatching probeert een actieve en oplossende rol te spelen op de huidige woningmarkt. Het platform brengt mensen met verhuisplannen met elkaar in contact, waardoor er meer transparantie en daardoor ook meer mogelijkheden ontstaan. Gebruikers van HomeMatching hebben verschillende verhuisplannen en termijnen, wat ook weer kansen biedt. Een praktisch voorbeeld hiervan is het verhaal van Rick en Ivana. Het illustreert het concept HomeMatching in de praktijk. Ze vonden via HomeMatching een woning, ruim voor deze daadwerkelijk te koop stond.

Zo kan iemand die over 6-12 maanden wil verhuizen contact leggen met iemand die ook rond die periode verhuisplannen heeft. Door samen te werken en informatie uit te wisselen, kunnen beide partijen elkaar helpen en sneller hun doel bereiken via HomeMatching.


Uniek
HomeMatching biedt dus niet alleen de mogelijkheid om te zoeken naar beschikbare woningen, maar ook om te kijken naar andere gebruikers die binnenkort of over een tijdje willen verhuizen. Dit is een unieke functie die niet op veel andere platforms te vinden is. Het stelt gebruikers in staat om op een efficiënte manier in contact te komen met mensen die dezelfde verhuisplannen hebben. Dit kan veel tijd, stress en geld besparen bij het zoeken naar een nieuwe woning. Benieuwd naar het (toekomstig) aanbod in jouw regio? Kijk even rond tussen alle woningen op HomeMatching.

Koopwoningmarkt
Het platform is enkel gericht op de koopwoningmarkt en heeft geen huurwoningen in het aanbod. Dit betekent dat mensen die op zoek zijn naar een huurwoning op dit moment niet op HomeMatching terecht kunnen. Echter, voor mensen die zich op de koopwoningmarkt bewegen, biedt HomeMatching veel mogelijkheden. Het platform telt namelijk al bijna 100.000 leden en dus veel extra woonkansen.


Verhuiscondities
Gebruikers hebben verschillende verhuiscondities op HomeMatching, namelijk:

  • Als ik een woning vind;
  • Als werksituatie wijzigt;
  • Als huisgenoten wijzigen;
  • Bij een goed bod;
  • Als nieuwbouw is opgeleverd;
  • etc.

Doordat er diverse verhuiscondities van toepassing kunnen zijn, heeft dit ook invloed op de verhuistermijn. De meeste mensen op HomeMatching willen verhuizen als de juiste condities zich voordoen, zoals het vinden van een volgende woning, etc. HomeMatching maakt deze condities en verhuiswensen transparant, waardoor gebruikers kansen creëren voor zichzelf en anderen. Pas alle condities juist zijn, kun je samen in alle rust de stap zetten. Al met al speelt HomeMatching een oplossende rol op de oververhitte huizenmarkt in Nederland.


Succesverhalen🎉
Lees hier een aantal leuke succesverhalen van mensen die via het platform succes hebben ervaren!

Ben jij de volgende? Doe mee, meld je gratis aan en ontdek HomeMatching zelf!