Informatie woningstatus

Op HomeMatching vind je woningen die vaak van status verschillen. Ze kunnen anders zijn dan je tot nu toe gewend bent. Daarom geven we je graag wat meer informatie over de definitie van deze verschillende woningstatussen.


Niet te koop

Veel woningeigenaren die hun woning de status 'niet te koop' toekennen zijn vaak al wel op zoek naar een volgende woning. Op HomeMatching kun je dit terugzien als je het profiel van deze woningeigenaren bekijkt. Hiervoor moet je zijn ingelogd als gebruiker. Woningeigenaren geven met de woningstatus 'niet te koop' aan dat er op dit moment nog geen intentie is om de woning te verkopen. Dit kan dus diverse redenen hebben. Veelal omdat op dit moment nog niet alle condities juist zijn en men benieuwd is hoe gewild hun woning is. Maar een leuk bod doen mag altijd.

What’s next?
Sluit een woning met de status 'niet te koop' naadloos aan bij al jouw woonwensen?
‘Like’ deze dan. Zo blijf je op de hoogte zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.
Je kunt er ook voor kiezen om alvast het eerste contact te leggen met de woningeigenaar en je interesse uit te spreken. Dit kan eenvoudig door op het woningprofiel te klikken en de eigenaar vervolgens rechtstreeks een berichtje te sturen.

Bij juiste condities

De woningeigenaar heeft geen haast, maar zou best willen als alles condities juist zijn.

Goed om te weten

Mogelijke condities kunnen zijn: zodra een volgende woning is gevonden, er de juiste prijs geboden wordt, over een aantal maanden het laatste kind het huis verlaat, zodra de nieuwbouw woning over een tijdje zal worden opgeleverd, etc. De woningeigenaar staat open voor een bod.

What’s next?
Sluit een woning die het label 'bij juiste condities' draagt, naadloos aansluit bij al jouw woonwensen?
Leg dan het eerste contact door hem of haar rechtstreeks een berichtje te sturen om te vragen naar de condities. Dit kan eenvoudig door op het woningprofiel te bekijken en vervolgens op de knop ‘contact opnemen’ te klikken. Vergeet niet om de woning te ‘liken’!  Zo blijf je namelijk op de hoogte, zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.


Binnenkort te koop

De woningeigenaar heeft de intentie om binnenkort zijn of haar woning in de verkoop te zetten. De eigenaar vind het leuk om te weten wie er interesse heeft in de woning en staat open voor een bod.

What’s next?
Ook hiervoor geldt: sluit de woning aan bij jouw wensen? Leg dan het eerste contact door hem of haar rechtstreeks een berichtje te sturen of een bezichtiging aan te vragen. Dit kan eenvoudig door op het woningprofiel hierboven te bekijken en vervolgens op de knop ‘contact opnemen’ of ‘bezichtiging aanvragen’ te klikken. Je kunt eventueel ook een 'bod plaatsen'. Vergeet ook nu niet om de woning te ‘liken’!  Zo blijf je op de hoogte, zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Te koop

De woningeigenaar wil zijn of haar woning verkopen en is op zoek naar serieuze kopers. Hij of zij staat open voor contact, bezichtigingen en een bod.

Verkocht onder voorbehoud

De woningeigenaar heeft een koopovereenkomst gesloten met de kopende partij. De juridische afwikkeling is in werking en de verkoop is in een afrondende fase. In deze fase komt het soms nog voor dat de koop niet tot stand kan komen. Bijvoorbeeld doordat de financiering niet rond komt.

Verkocht

De woningeigenaar heeft zijn of haar woning succesvol verkocht. De juridische afwikkeling is achter de rug en de woning staat op naam van de nieuwe eigenaar.