Wil jij je huis (op termijn) verkopen?

Dan ben je een 'verkoper'.

Header

Deze stappen staan je als 'verkoper' te wachten

Er komt veel kijken bij het verkopen van een huis. Vergroot je kennis met deze stappen.

Voorbereiden

1. Voorbereiden

Hoe gaat het verkoopproces? Wat is mijn woning écht waard? Wat doet de makelaar?

Meer weten Meer weten
Woning presenteren

2. Woning presenteren

Hoe presenteer ik mijn woning op de juiste manier? Ik wil op termijn verkopen, waarom nu al meedoen met HomeMatching? Hoe werkt een bezichtiging?

Meer weten Meer weten
Onderhandelen

3. Onderhandelen

Wat zijn de do’s and don’ts van het onderhandelingsproces? Wat is belangrijk om te weten als ik een openingsbod heb ontvangen?

Meer weten Meer weten
De verkoop

4. De verkoop

Mijn huis staat op HomeMatching, wat kan ik verwachten? Wat houdt meldplicht in?

Meer weten Meer weten
Financiering regelen

5. Financiering regelen

Wat gebeurt er met mijn hypotheekschuld na de verkoop van mijn huis? Wat kan ik met mijn overwaarde doen?

Meer weten Meer weten
Opleveren

6. Opleveren

Hoe maak ik mijn woning klaar voor de sleuteloverdracht? Belastingaangifte en de verkoop van mijn huis, hoe zit dat precies?

Meer weten Meer weten

Je huis (zelf) verkopen

Laatst bijgewerkt op woensdag 28 december 2022 om 13:30 - minder dan 1 minuut leestijd


Wat leuk! Je wilt je huis (zelf) gaan verkopen!

Je woning (zelf) verkopen doe je niet zomaar eventjes. Er komt veel bij kijken en juist daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Je huis (zelf)verkopen kun je namelijk maar één keer goed doen. Om jou als verkoper te helpen bij het verkopen van je huis hebben we alle informatie die je moet weten op een rij gezet. Zo vergeet je geen belangrijke stappen en sta je later niet voor ongewenste verrassingen.

Als je je woning wil gaan kopen, dan heb je waarschijnlijk allerlei vragen. Wat komt er allemaal bij kijken als ik mijn huis ga verkopen? Welke stappen moet ik als eerste gaan zetten als ik mijn woning wil gaan verkopen? Is er bijvoorbeeld een stappenplan die ik moet volgen als ik mijn huis wil verkopen? Kan ik mijn huis zelf verkopen of ben ik verplicht om een makelaar in te schakelen? Kan ik zonder Funda mijn woning verkopen of heb ik Funda juist nodig? Er komen veel vragen op je af. Voor je het weet verzand je in een bak aan informatie.

Geen zorgen! Vanaf nu helpen wij, en onze partners, jou van A tot Z bij de verkoop van jouw woning. Het begint allemaal met een goede voorbereiding, dus wij zeggen: Let’s start, en ga goed voorbereid met ons stappenplan van start!