Over HomeMatching"Een huis kwam te koop, samen met nog negen anderen reageerden we op het huis. Uiteraard had er maar één geluk en helaas negen pech. Tot we tot de ontdekking kwamen dat die overgebleven negen teleurgestelden ook een huis hadden en dat deze bij de juiste condities best zouden willen verhuizen. Zij waren alleen nog niet vindbaar! Toen wij als gezin op zoek gingen naar een woning, liepen we zelf tegen de problemen van de overspannen woningmarkt aan. We vonden het ontzettend frustrerend om elke keer achter het net te moeten vissen. ‘s Middags loop je samen met 10 mensen door een woning en ‘s avonds zitten de 9 overgebleven teleurgestelden ieder op z’n eigen bank, achter het scherm op Funda te wachten tot het volgende huis te koop komt. Om er vervolgens weer als één man met elkaar bovenop te duiken."

Een situatie die velen wel zullen herkennen, misschien is het juist wel de reden dat je hier bent. Je kunt er tegenwoordig namelijk niet meer omheen: de woningmarkt is overspannen. Er is ontzettend veel vraag, maar weinig aanbod. Ten minste, er is weinig aanbod zichtbaar!

Initiatiefnemer Herman van Losenoord: "Doordat wij als huizenzoekers tegen het probleem van de overspannen woningmarkt aanliepen, werden we geprikkeld. Kan dit niet anders? Het probleem is duidelijk. Er is veel vraag, weinig aanbod en daardoor staat er veel druk op de woningmarkt. Als koper moet je vaak binnen een paar dagen (soms zelfs uren!) beslissen. Niet echt fijn, bij zo'n grote keuze."

Sinds eind 2018 bouwt HomeMatching aan een transparante, maar vooral relaxte woningmarkt waarop iedereen op zijn of haar juiste moment een stap kan nemen. We delen je graag een klein beetje achtergrondinformatie over het ontstaan en onze ambities.

De onzichtbare markt

Meer dan twee derde van de huizenbezitters zijn verhuisgeneigd, blijkt uit onderzoek van NVM. Maar naar de makelaar gaan, is nu nog te vroeg. “Stel je voor dat ik morgen mijn huis verkoop, waar moet ik dan naar toe? Ik heb nog geen ander huis gevonden!”. En zekerheid dat je snel iets vind is met al die concurrentie klein. Dus alvast te koop zetten willen we liever niet. Kortom: ons huis is dus nóg niet te koop, maar we spelen al wel met de gedachte. In Nederland zijn er velen -miljoenen zelfs bleek uit dat onderzoek van de NVM- die in soortgelijke situaties zitten. Wel eventueel willen, maar nog niet gaan omdat de omstandigheden nog niet juist zijn. Conclusie: er is dus een onzichtbare woningmarkt!

Het idee van HomeMatching

Toen ontstond het idee HomeMatching. We wilden een laagdrempelig, leuk, toegankelijk en transparant platform opzetten, waarbij deze onzichtbare woningmarkt een gezicht krijgt. Een platform waarop iedereen heel makkelijk en laagdrempelig zijn huis kan profileren en zijn volgende woonwensen kenbaar maakt. Door dit inzichtelijk te maken, creëren we extra kansen voor elkaar!

In een notendop

Op HomeMatching zet je je huis dus (nog) 'niet te koop'. Je maakt hem slechts zichtbaar. Hiermee creëren we kansen voor iedereen. Je maakt je woning tot zover zichtbaar als jij dit zelf wilt. Uiteraard mag je je woning ook aanmelden als je hem gelijk 'te koop' wilt zetten. De woningstatussen die HomeMatching heeft, zijn iets anders dan je tot nu toe gewoon bent:

 • Niet te koop: Als je benieuwd bent hoe je woning in de markt ligt en nog geen interesse hebt om hem te verkopen. Maar een leuk bod doen mag altijd.
 • Bij juiste condities: Je hebt geen haast, maar zou best willen als alle condities juist zijn. Eerst zelf een woning vinden, de juiste prijs voor je eigen woning, etc.
 • Binnenkort te koop:  Als je weet dat je binnenkort gaat verhuizen. Je wilt alvast weten wie er interesse heeft in jouw woning. Je staat open voor een bod.
 • Te koop: Als je je woning nu wilt verkopen en op zoek bent naar serieuze kopers.
 • Verkocht: Als je je woning hebt verkocht.

Ons doel

In de krappe en overspannen woningmarkt, ligt dus een zeer groot maar tot nu toe verborgen aanbod. Door dit inzichtelijk te maken, willen we meer rust en stabiliteit gaan creëren.

Als HomeMatching willen we het volgende bieden:

 • De tijd om een keuze te maken.
 • Een goede indicatie hoe je huis in de markt ligt.
 • Hiermee kun je ook gerichter zoeken naar je volgende droomhuis.
 • Anderen kunnen je tippen als ze een woning weten die past bij jouw zoekprofiel.
 • Je hebt direct en persoonlijk contact met elkaar.
 • Pas als jij het wilt, zet je je woning te koop.
 • Je bespaart kosten omdat je bepaalde zaken zelf doet.
 • Je bepaalt zelf wanneer je een professional om hulp vraagt.
 • Jij weet als eerste wanneer jouw favoriete woningen te koop gaan komen.